14.05.2024

У російської армії залишаються сотні ракет Х-22, розповів в ефірі “Ми-Україна” речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

“У них достатньо ще тих ракет, я хочу нагадати, що ми навіть передавали ці ракети разом з літаками ТУ-22 у свій час і в борги за газ, і в межах роззброєння України. Йдеться про сотні одиниць, близько 140 вони уже використали з початку повномасштабного вторгнення в Україну”, – розповів він.

Ігнат наголосив, що доброю новиною є те, що російський військово-промисловий комплекс ракети цього типу вже не виготовляє. На додачу, вони ще й дуже часто не долітають до цілі, ймовірно, через неналежне зберігання.

“Іде терор українського народу, не лише цими ракетами, а й КАБи пускають, це все зброя тероризму. Тому що ця зброя застаріла, вона не високоточною, жбурляють нею по густонаселених містах. Як ще це можна назвати, як не тероризмом проти нашого народу. Такою напругою росія намагається тиснути на України, тероризувати мирне населення, зрозуміло, щоб зламати наших дух і, щоб ми “можливо, йшли на якісь поступки”, – розповів речник Повітряних сил.

Нагадаємо, 27 червня 2023 року російське військо атакувало ракетами Х-22 Кременчук, це сталось рівно в роковини ракетного удару по ТЦ “Амстор”. Під час останнього загинуло 22 людини, ще 56 – постраждало, всі подробиці трагедії, що сталась торік – за посиланням.