15.05.2024
Українські атаки на Донбасі призвели до прориву оборони сил “ДНР” та Чечні

Під час контрнаступу українським силам вдалося прорвати оборону російської армії поблизу окупованого Донецька і вийти за лінію окупації 2014 року.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

“Українські десантники трохи просунулися на схід від села Красногорівка, неподалік Донецька, який знаходиться на старій лінії контролю. Це один із перших випадків після вторгнення Росії у лютому 2022 року, коли українські сили, швидше за все, відвоювали територію, окуповану Росією з 2014 року”, – йдеться у зведенні.

Також зазначається, що нещодавні багаторазові одночасні українські атаки на Донбасі призвели до прориву оборони сил “ДНР” та Чечні, які діють у цьому районі.

Нагадаємо, що станом на 26 червня на Мелітопольському напрямку українські війська в результаті системного тиску просунулися в бік противника вже на 1,5 км.

Протягом минулого тижня ЗСУ вели оборонні та наступальні дії на сході. Загалом від початку контрнаступу на півдні українські оборонці звільнили 130 квадратних кілометрів.

Зокрема повідомляли, що на таврійському напрямку росіяни 148 разів атакували українські позиції. За минулий тиждень зафіксовано 3861 обстріл. Якщо скласти загальну кількість ворожих обстрілів на сході та півдні, то вийде понад 10 тисяч.