27.07.2024
У Києві кілька людей облили зеленкою та кинули у смітник колишнього народного депутата Тараса Чорновола.
Про це пише «УНІАН», яке опублікувало відео конфлікту.

Після інциденту Тарас Чорновіл в етері «Прямого» заявив, що його на виході з дому оточили близько 20 людей, «почали шарпати, кричати» та звинувачували його через допис, який ображає Аліну Михайлову — депутатку Київради, українську військову, керівницю медичної служби «УЛЬФ», дівчину загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»).

«А далі було дуже багато крику. Ніхто із них слухати не хотів. Основна маса, понад 20 людей, були старшокласникам, як виглядає. Їхнє завдання — відбути масовку. Реально до мене чіплялися двоє людей», — заявив Чорновіл.

Він розповів, що на місце прибула поліція, правоохоронці опитують свідків. Сам Чорновіл заявив, що це була «персональна помста керівника Офісу президента» Андрія Єрмака.

Відомо, що раніше Тарас Чорновіл у своєму Telegram-каналі розкритикував появу Аліни Михайлової в інтерв’ю із журналісткою Яніною Соколовою.

«… Давайте зробимо так, щоб ще й обмежені Зеленським у трансляції канали також тільки зелених та підолігархічних шм*р показували», — йшлося в його дописі.

Після хвилі критики через образу парамедикині, Тарас Чорновіл видалив допис, заявив про «хейтерську атаку», а також — що «конкретно Михайлову не ображав».

Сама Аліна Михайлова тоді відповіла ексдепутату, що він є «ганьбою свого батька». Після облиття Чорновола зеленкою, вона заявила, що «тішиться, що традиції сміттєвої люстрації живі».

«Не знаю, де тобі постійно ввижаються зелені шм*ри, але твоєму обличчю дуже пасує зеленка. А язику — відповідальність за слова», — звернулась вона до Чорновола.

Зазначимо, Тарас Чорновіл — син видатного українського діяча В’ячеслава Чорновола. За даними «Чесно», він був народним депутатом III, IV, V, VI скликань Верховної Ради, зокрема від «Партії регіонів», був головою виборчого штабу президента-втікача Януковича.