27.07.2024

Релоковане із Мелітополя підприємство «Цітіус-С» відновило виробництво спецавтомобілів та бронескла у Львівській області.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Стрийської міської ради.

Двічі починали все з нуля

Зазначається, що підприємство «Цітіус-С» було засноване у 1991 році в місті Сімферополь. У 2014 році, після захоплення Криму, компанія переїхала до Мелітополя, де свою діяльність розпочали з нуля.

А після окупації Мелітополя на початку березня 2022 року евакуювались на Львівщину.

Обладнання підприємства залишилось в окупації. Вивезти змогли лише основні документи. Також встигли виїхати фахівці, які працювали на підприємстві понад 10 років.

Знову довелося розпочинати новий етап розвитку, від облаштування офісу та виробничих потужностей до відновлення контактів з партнерами.

Сьогодні незламне підприємство успішно відновлює своє виробництво та виходить на новий рівень. У планах — вихід на зовнішні ринки. У цехах працюють понад 30 працівників.

У міській раді подякували керівництву «Цітіус-С за стійку життєву позицію, вміння працювати та розвиватися навіть у важкий для України час її протистояння російському загарбнику.

Відзначимо, що завод виготовляє броньовані спецавто, карети швидкі допомоги, автобуси, мобільні лабораторії, поліцейський та комерційний транспорт.

Нагадаємо, Укрзалізниця налагодила виробництво нових типів шпал, контейнерів і вагонів.

Також ми розповідали, як українська компанія ТАД перетворила тягач на зерновозний самоскид.