27.07.2024

В Одесі запрацював інноваційний реабілітаційний центр для поранених військових. Це вже другий центр національної мережі Recovery у місті.

Про новину повідомили на сайті Одеської обласної військової адміністрації.

Реабілітаційний центр створений на базі комунального медичного закладу обласного підпорядкування та облаштований відповідно до вимог інклюзивності.

Там широкі коридори та санітарні кімнати, немає порогів. Центр оснащений інноваційним обладнанням з віртуальною реальністю, що значно прискорить термін відновлення пацієнтів.

Тут облаштували:

  • зали фізичної терапії та кінезотерапії,
  • три кабінети апаратної фізіотерапії,
  • кабінет ерготерапії,
  • кабінет психологічної підтримки,
  • маніпуляційну,
  • 13 палат на 30 ліжок.

Загалом площа створеного центру склала 630 квадратних метрів.

У центрі є можливість відновлювати ходу, втрачені функції верхніх і нижніх кінцівок на високому технологічному рівні.

Із кожним пацієнтом у Центрі працюватиме мультидисциплінарна команда спеціалістів, яка складається з лікарів фізичної реабілітаційної медицини, фізичних терапевтів, ерготерапевтів, асистентів, логопеда та психолога, які надаватимуть якісну, доступну та доказову реабілітаційну допомогу нашим захисникам та захисницям.

Планується, що упродовж 2023 року національна мережа інноваційних реабілітаційних центрів Recovery матиме 10 центрів на базі державних медичних закладів у Вінницькій, Дніпропетровській (2 центри), Київській, Львівській, Одеській (2 центри), Рівненській, Хмельницький та Черкаській областях. Понад 11 тисяч пацієнтів на рік зможуть отримати реабілітаційну допомогу в центрах RECOVERY.

Нагадаємо, у березні 2023 року запрацював перший центр реабілітації національної мережі Recovery у Дніпрі.

У травні 2023 року у Києві запрацював реабілітаційний центр для військових Recovery.