27.07.2024
За останні три доби Сили оборони просунулись на деяких напрямках фронту від 200 метрів до 1,4 кілометра та визволили близько 3 кв. км.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Military Media Center з посиланням на інформацію речника Генерального штабу Збройних Сил України Андрія Ковальова.

«На Бердянському напрямку бої тривають в районі села Макарівка. Також йдуть бої в районі сіл Новоданилівка та Новопокровка», – сказав Ковальов.

Як зазначається, противник збільшив кількість ракетно-авіаційних ударів. Зокрема, цієї ночі ворог здійснив пуски крилатих ракет “Х-22”, крилатих ракет морського базування “Калібр”, застосував БпЛА “Шахед» по об’єктах інфраструктури на Харківщині, Донеччині, Кіровоградщині та Одещині.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 14 червня ППО Сил оборони знищила 3 із 4 ворожих крилатих ракет типу «калібр» та 9 із 10 безпілотників «Shahed-136/131».

Зокрема, з акваторії Чорного моря противник завдав удару чотирма крилатими ракетами «Калібр» у напрямку Одещини. Три ракети вдалось збити, одна – влучила в цивільний об’єкт. Із східного узбережжя Азовського моря рашисти атакували 10-ма іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» на південно-східному напрямку.

©whatsnewtoday.info